La Universitat Catòlica de València impulsa les jornades «Lectura i literatura en el segle XXI» a Alzira

logo_ucv

Adelina España, Laura Borràs, Ramon Llorens, Almudena Francés, Dani Miquel i Víctor Labrado impartiran sessions adreçades a docents i alumnes.


Cartell_jornades_UCVCada dijous del mes de maig, la Universitat Catòlica de València (UCV) celebrarà en el Campus de la Ribera d'Alzira una sèrie de sessions didàctiques sobre la literatura amb el títol «Lectura i literatura en el segle XXI». Aquestes jornades adreçades a professorat en general i, de manera especial, a docents i alumnes d'Educació Infantil i Primària, oferiran un bon recull de propostes sobre la literatura que cal ensenyar i aprendre a les aules i sobre com podem fer-ho. De fet, passaran per Alzira experts en la matèria de l'altura d'Adelina España, Laura Borràs, Ramon Llorens, Almudena Francés, Dani Miquel i Víctor Labrado.

El dijous 4 de maig, serà la professora Adelina España l'encarregada d'encetar les jornades, aportant un grapat d'idees infal·libles perquè els alumnes s'enganxen a la lectura. Aquesta mestra de Primària és autora de llibres de text i ha participat en congressos i jornades sobre la matèria.

Per a l'11 de maig està prevista l'assistència de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i especialista en teoria de la literatura i literatura comparada Laura Borràs, que impartirà una conferència titulada «La passió pels clàssics». La tradició literariofolklòrica, els clàssics i el seu paper actual seran tractats des de diferents punts de vista i àmbits, tenint en compte la reflexió teòrica que es deriva de la pràctica. Just una setmana més tard, el 18 de maig, el doctor en Filologia Hispànica i professor de didàctica de la llengua de la Universitat d'Alacant Ramon Llorens parlarà al Campus de la Ribera sobre els àlbums il·lustrats i els clàssics.

Finalment, el 25 de maig hi haurà una taula redona sobre la tradició literariofolklòrica valenciana en el context actual. En la taula intervindran Almudena Francés, diplomada en Educació Social; Dani Miquel, professor de dolçaina pel conservatori José Iturbi de València, i Víctor Labrado, llicenciat en Filologia Catalana i escriptor.

Les inscripcions es poden fer a través del Cefire de Xàtiva o a través del web d'Educa-Acció de la UCV, en el cas que els interessats siguen alumnes o professors de la UCV.