La Fundació Bromera distribueix més de 7.000 cartells per a celebrar el Dia del Llibre

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura posa en marxa, un any més, la seua campanya per a celebrar el 2 d’abril i el 23 d’abril, jornades que commemoren, respectivament, el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil i el Dia Internacional del Llibre i els Drets d’Autor. 
Amb el lema «Viu la lectura, llig la vida», l’entitat ha imprés més de 7.000 cartells commemoratius –il·lustrats per l’artista valencià Miguel Ángel Díez–, i els ha distribuït entre els centres escolars d’Educació Primària i Secundària i les llibreries i les biblioteques de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

Juntament amb els cartells, la Fundació Bromera ha preparat una guia didàctica dedicada als aniversaris literaris de 2017 amb l’objectiu principal d’aconseguir que aquestes festivitats se celebren arreu del món i que els lectors coneguen els autors valencians. Enguany, el quadern es fa ressò de cites com l’Any Sor Isabel de Villena, l’Any Miguel Hernández, l’Any Blasco Ibáñez, el centenari del naixement de Joan Valls i el 25é aniversari de la mort de Joan Fuster.

La guia està dirigida a xiquets i xiquetes entre 8 i 12 anys i inclou tres microrelats escrits per Mercè Climent, Ferran Bataller i Maria Dolors Pellicer. A més d’activitats didàctiques sobre els textos i informació sobre el motiu de la celebració del Dia del Llibre arreu del món, el quadern inclou recomanacions per edats amb detall de l’autor, l’editorial i l’any d’edició, la qual cosa ajudarà els lectors a trobar els llibres a la biblioteca o a la llibreria i permetrà als docents i els mediadors culturals treballar les activitats de la guia a l’aula. La publicació es pot descarregar de manera gratuïta des del web de la Fundació Bromera.

Per últim, l’entitat posa en marxa enguany una nova iniciativa relacionada amb les celebracions del mes del llibre: el I Concurs Escolar de Microrelats, amb la finalitat d’estimular els treballs de creació sobre la importància de la lectura.

El certamen està obert a tots els alumnes d’Educació Primària o d’Educació Secundària. Per a participar-hi, només han de presentar abans del 28 d’abril un microrelat que no supere les vint línies. Es premiarà el centre guanyador del concurs amb la cessió de l’exposició «Com es fa un llibre?» de manera gratuïta durant 15 dies, mentre que l’alumne autor del relat obtindrà un lot de llibres en valencià.

Descarrega el cartell:        Descarrega la guia didàctica: