Alginet acull la XIII Trobada d’Escriptors de la Ribera

visita_escriptors

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha col·laborat, un any més, en la Trobada d'Escriptors de la Ribera. Aquesta tretzena edició ha reunit a la localitat d'Alginet les escriptores i els escriptors de bona part dels pobles de la comarca perquè pogueren intercanviar idees i conéixer-se.

trobada_escriptors

Durant el recorregut, que s'inicià a les 10.30 h a la plaça del País Valencià, el cronista Rafa Bosch López va explicar les últimes actuacions realitzades a l'exterior de l'edifici consistorial, construït sobre l'antiga alqueria andalusina d'Aljannat. Després visitaren l'església de Sant Antoni Abat, del segle XVII, on contemplaren uns interessants esgrafiats. Tot seguit passaren per la Casa de Cultura i el Mercat, on els autors de la Trobada signaren els exemplars de les seues obres de què disposa la Biblioteca Municipal. A continuació, visitaren l'antic escorxador, actual Llar dels Jubilats, edifici modernista de principis del segle XX (1905) obra de l'arquitecte Carles Carbonell Pañella, i pel camí, pararen a la porta de la casa del magistrat, poeta i membre de Lo Rat Penat Vicent Greus.

Des de l'escorxador es dirigiren a l'avinguda dels Reis Catòlics per visitar el monument al llaurador. Des d'allí anaren a l'Hort de Feliu per visitar les instal·lacions del Museu Valencià d'Història Natural i, en acabar, es desplaçaren amb vehicles al restaurant Sant Patricio, on dinaren.